Yvonne Kuijpers en Paul Matthijssen van OceanPeople brengen de Sentijn 37IQ op de markt. Een beproefd ontwerp van Dick Koopmans, gebouwd naar hedendaagse maatstaven. Met aandacht voor detail. 'IQ' staat dan ook voor 'Innovative Quality'. Over alles hebben Yvonne en Paul goed nagedacht, de eerste Sentijn 37IQ lieten ze namelijk in eigen beheer voor zichzelf bouwen. Ze verwerkten hun ervaringen, opgedaan tijdens een uitgebreid rondje Atlantic, jachttransporten en gedurende de zeezeiltochten en -trainingen die zij sinds hun terugkomst organiseren. De Sentijn 37IQ is een schip waar u zo mee weg kunt. Het denkwerk is gedaan. Klaar voor de horizon. Van zeilers, voor zeilers die graag zeílen.

Na een gedegen voorbereiding zeilden Yvonne en Paul (toen respectievelijk IT-specialist en bouwkundig ingenieur) van 1999 tot 2001 over de Atlantische Oceaan, in het Caribisch gebied en in Amerika. Tijdens hun zoektocht naar een zeewaardig jacht bekeken ze tal van schepen, waaronder de Sentijn. “Dat vonden we direct een prachtige boot, met mooie lijnen, ruime gangboorden, heel scheeps. We hadden direct een 'klik' met het schip en daar gaat het om.” Het bleef bij een heimelijke liefde, want ze vertrokken met een Victoire 1044, ook een Koopmans. Hun liefde voor het zeilen en de zee groeide en na terugkomst waren zij veranderd in wat zijzelf 'OceanPeople' noemen. Onder die naam startten zij een eigen bedrijf voor zeezeiltochten (flottieljes), zeiltrainingen, jachttransporten en bouwbegeleiding. De 1044 voldeed voor dit werk uitstekend, maar toch was er in de loop der jaren een wensenlijstje ontstaan. Met details die een volgende boot tot hun ideale schip zouden maken. “We wilden een vlot, veilig schip met uitstekende zeileigenschappen”, vertellen Yvonne en Paul,

“Met voldoende ruimte, zowel onderdeks als aan dek en in de kuip.” Voor Yvonne telde mee dat zij zelf het schip in de hand wilde kunnen houden. Consessies wilden ze niet doen, want zoals Paul het formuleert: “De kwaliteit van een boot vertaalt zich in zekerheid, zeker op de lange afstand.” Door hun werk zagen Yvonne en Paul heel veel schepen. Toch kwamen ze steeds weer uit op die eerste liefde van weleer: de Sentijn. Ze wisten de mallen te traceren en bespraken met ontwerper Dick Koopmans alle aanpassingen en verbeteringen die ze in gedachten hadden. Zo ontstond een gemodificeerde versie van het oorspronkelijke ontwerp: de Sentijn 37IQ. De plannen kregen zoveel vorm dat ze op zoek gingen naar een werf om het schip te bouwen. Die vonden ze in Estland. De werf Ridas Yachts heeft ruime ervaring met moderne bouwtechnieken en bouwt ook Scandinavische jachten. Yvonne en Paul zijn ervan overtuigd dat meer zeilers op zoek zijn naar deze boot. Daarom brengen ze de nieuwe Sentijn ook op de markt. Wilt u meer lezen over de Sentijn 37IQ? Bel of email ons en wij sturen u graag kosteloos onze brochure toe.