OceanPeople Yachts BV bouwt de Sentijn 37IQ, een ontwerp van Dick Koopmans in samenwerking met Paul Matthijssen en Yvonne Kuijpers van OceanPeople. Twee partijen met zoveel ervaring op zeilgebied dat hieruit een zeer goed doordacht zeiljacht is ontstaan. High end kwaliteit en geen concessies aan zeilperformance. Maar ook 'good looks' en comfort, met een interieur dat je in een 40-voeter verwacht. Gebouwd naar maatstaven van Lloyds, van sandwich vinylester met de vacuüm injectie-methode

Absoluut 'oceanproof'- constructie is het uitgangspunt geweest bij het ontwerpen van de nieuwe Sentijn 37IQ. Alle details zijn doordacht. Het totale plaatje klopt, technisch, ergonomisch en esthetisch.

De Sentijn vaart comfortabel, snel en op aan-de-windse rakken bijzonder hoog. Ze stuurt vederlicht en is makkelijk manoeuvreerbaar onder zeil en op de motor. Alle trimfuncties zijn vanuit de kuip te bedienen. Aan dek vindt u een ruime kuip die lekker zit en brede gangboorden zonder obstakels.

Voor lange reizen is er veel bergruimte aan boord, een prettig ruime navigatiehoek en ruime salon. Ruimte wordt ook gecreëerd door het functionele keukeneiland in het midden van de boot. De routering binnen de boot is geoptimaliseerd en u kunt zich veilig en comfortabel bewegen bij werkzaamheden benedendeks.

Diesel- en watervoorraden zorgen voor een grote actieradius. Douchen aan boord is weldadig in de grote natte cel. De motor is goed bereikbaar met een aparte toegang tot pompen en filters. Accucapaciteit is ruim bemeten.

De OceanPeople-uitvoering van de Sentijn 37IQ is een zeiljacht waarmee u direct kunt wegvaren. Alles wat u wilt is aan boord. Daarmee neemt OceanPeople alle keuzes op zich die een zeiler normaal gesproken moet maken tussen de aflevering van een kale boot en zijn eerste zeetocht; variërend van zeilen tot navigatieapparatuur.

De boot is er klaar voor. Ontdek de horizon met de nieuwe Sentijn 37IQ.